Това е най-добрият начин да спрем заразата, каза шефката на

...
 Това е най-добрият начин да спрем заразата, каза шефката на
Коментари Харесай

Обявяват грипна епидемия и в Ямбол, учениците минават на онлайн обучение?

 Това е най-хубавият метод да спрем болестта, сподели шефката на РЗИ доктор Радостина Калчева 

Грипна зараза се чака да бъде оповестена в област Ямбол от през днешния ден. Пред бТВ шефът на РЗИ доктор Радостина Калчева преди минути сподели, че на съвещанието на регионалния действен щаб, което ще стартира в 10 часа, ще упорства учениците да преминат на онлайн образование. 

Надявам се предлагането ми за онлайн образование да бъде признато, защото това ще е най-хубавият вид да спрем болестта измежду учениците, добави тя. 

„ Аргументите ни за неприсъственото образование са, че боледуват извънредно деца. В петък процентът отсъстващи възпитаници доближи към 20. Затова е желателно през тази седмица да преминем на онлайн образование “, съобщи шефката на РЗИ-Ямбол. 

„ На съвещанието на регионалния действен щаб през днешния ден ще бъдат взети ограничения за ограничение разпространяването на грип и остри рестпираторни болести, защото едвам през днешния ден достигнахме сериозната за област Ямбол епидемиологична стойност от 348 заболели на 10 000 население “, добави тя. 

Епидемичната стойност за нашата област е 339, посочи доктор Калчева. 

„ Спираме плановите съвещания на дами, профилактичните имунизации и реимунизации, преустановяваме свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, ускоряваме утринния филтър в детските заведения и в учебните заведения. Преустановява се приема на заболели деца. Носенето на маски в лечебните заведения става наложително. Мерките ще влязат в действие от на следващия ден до 5 февруари “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР